Vakantie 2019, Italië

Maandag 24 juni

De vakantie begint goed, Sjoerd kan voor een spoedreparatie eerst even naar de tandarts toe. Om 10u vertrokken richting Zwitserland. De reis verloopt voorspoedig, alleen een kleine opstopping van 30min door een ongeval. Noud heeft ondanks de medicatie toch weer moeten overgeven.
Het Hotel in Zwitserland tegen 17u bereikt. Onze familiekamer is zeer ruim met een grote badkamer. Het thema van de kamer komt uit de film Madagaskar. Bij het Hotel hoort een bioscoop met 5 zalen, 3 bars en 2 restaurants. Wij eten 's Avonds in het Mexicaans restaurant.

Hotel Cinema 8 in Zwitserland

Dinsdag 25 juni

Na een heerlijk ontbijt, rond 10u vertrokken richting Italië. Na een kleine 1,5u bij de Gotthard tunnel aangekomen. Zonder oponthoud door kunnen rijden. Achter de tunnel gestopt voor een sanitaire pauze, daarna direct doorgereden. Vandaag zonder verdere stops doorgereden. Rond 15.30u aangekomen bij de camping. Het hoogte verschil is enorm. Je gelooft het pas als je het ziet. Onze stacaravan ligt 30m hoger dan het gardameer. We hebben een ruime stacaravan met overdekt terras met loungeset. 's Avonds in het camping restaurant gegeten. De pizza tonno en romana gingen er goed in.

Onze stacaravan van Roan, nr 26

Woensdag 26 juni, 34 °C

Oma Annie telefonisch proficiat gewenst en lang zal ze leven gezongen. Na het ontbijt boodschappen gedaan, en na de lunch naar het zwembad gegaan. Noud en Anne hebben genoten van het zwembad. Twee waterratjes.. 's Avonds de bbq aangemaakt en een lekkere bruchetta klaargemaakt met een aardappelsalade.

Donderdag 27 juni, 38°C

Warmste dag van de vakantie, lekker in het zwembad gebleven. 's Avonds de bbq aangemaakt.
Onze waterratten

Vrijdag 28 juni, 35°C

Vandaag in Salo geweest. Mooie stad, wel ontzettend warm. Lekker gegeten bij een restaurant vlakbij het Gardameer. 's Avonds de bbq aangemaakt.

Zaterdag 29 juni, 34°C

Lekker aan het zwembad gebleven. 's Avonds gegeten in Portese. Restaurant Gran Fausto gaat ons nog eens terugzien, erg lekker!

Zondag 30 juni, 32°C

Lekker aan het zwembad gebleven. 's Avonds de bbq aangemaakt.

Maandag 1 juli, 33°C

Lekker aan het zwembad gebleven. 's Avonds de bbq aangemaakt.

Dinsdag 2 juli, 32°C

Ritje gemaakt langs het Gardameer. Noud moest weer eens overgeven. Uiteindelijk op de terugweg in Gargnano gestopt. Mooi stadje. Daar ook lekker gegeten. Daarna nog ff naar het zwembad geweest. In de avond dreigt het te onweren maar dit passeert ons. 's Avonds de bbq aangemaakt.
Lekker wandelen op de boulevard in Gargnano

Woensdag 3 juli, 34°C

Lekker aan het zwembad gebleven. 's Avonds gaat het regenen. Moeten noodgedwongen binnen koken en eten. De geplande BBQ valt letterlijk in het water. Er valt een goede bui, waardoor het ook lekker afkoelt. Ontzettend veel onweer, maar gelukkig geen inslagen in de buurt.

Donderdag 4 juli, 30°C

Vandaag naar Verona geweest. Na een ritje van net geen 1,5u een parkeerplek kunnen vinden vlakbij brug van Castelvecchio. Op het gemak de stad ingewandeld en op het plein bij de Arena een hapje gegeten. Daarna rond de Arena gewandeld en de stad verder verkend. Uiteraard ook weer een lekker ijsje gegeten. Uiteindelijk nog de St. Anastasiakerk en de Dom van Verona bezocht. Hele mooie kerken om te zien. Noud heeft een kaarsje aangestoken samen met Mama. 's Avonds een lekker kippetje gebraden op de BBQ.
Arena in Verona
Nicole, Anne en Noud op het plein bij de Arena in Verona

Vrijdag 5 juli, 33°C

S Morgens eerst naar de plaatselijke wijnboer gereden. Daar bleek geen verkooppunt te zijn. We werden verwezen naar een verkooppunt in de buurt, hier enkele flessen rosé gekocht die we afgelopen zaterdag in Portese hadden gedronken die ons goed beviel. Ook is hier nog wat olijfolie aan onze vingers blijven plakken voor het thuisfront.. 's Avonds weer naar Portese gegaan voor een heerlijk avondeten bij restaurant Gran Fausto.

Zaterdag 6 juli, 31°C

Vandaag met de boot naar Salo gegaan. Op zaterdag is hier een hele grote markt, daar hebben we enkele snuisterijen gekocht. In de stad een lekker hapje gegeten en daarna is mama op zoek gegaan naar leren slippers, die ze op de markt niet kon vinden.. Uiteraard ook nog een lekker ijsje gegeten en daarna met de boot weer terug naar Portese. De rest van de dag bij de stacaravan gebleven en voor de verandering de bbq aangemaakt..
Uitzicht op Camping Eden vanaf de boot richting Salo

Zondag 7 juli, 31°C

Rustdag, dus lekker zwemmen in het zwembad. Anne is een stuk vrijer in het water, springt gewoon in het water zelfs op plekken waar Noud niet durft. Vanavond maken voor de laatste keer de bbq aan, zodat we deze morgen goed kunnen schoonmaken. Tussen de buien door nog kunnen bbq-en, wel binnen moeten eten.

Maandag 8 juli, 31°C

Laatste dag, eerst nog ff een paar boodschapjes gedaan en alvast getankt daarna nog ff naar het zwembad gegaan. Tijdens het middagslaapje van Anne begonnen met inpakken en poetsen.

'Wat kun je lang poetsen op zo'n kleine caravan'..

's Avonds een lekkere pizza gegeten bij Gran Fausto in Portese.

Dinsdag 9 juli, 29°C

De dag begint bewolkt, tegen 10u is alles ingepakt. Wachten op de mensen van Roan. Na de controle tegen 10:20 begonnen aan de terugreis richting Freiburg. Na een kleine 15min begint Noud alweer over te geven, gelukkig heeft hij weinig gegeten dus de schade valt mee.
Lekker door kunnen rijden. Rond 13u gestopt als we de Gotthard tunnel al gepasseerd zijn, achter de tunnel rijden we door laaghangende bewolking en is het slechts 14,5°C. Bij Basel in de avondspits terecht gekomen waardoor we wat vertraging oplopen. Uiteindelijk om 17:45u in Freiburg im Breisgau aangekomen bij Gasthaus Löwen. De kamer is netjes en degelijk duits.
's Avonds gegeten bij Blümchen, Schwarzwald Tapas. Dit was verrassend lekker!

Woensdag 10 juli, 31°C

De laatste etappe terug naar Born. 's Morgens op tijd opgestaan en genoten van een heerlijk ontbijt. Vlak voordat Noud moest instappen begon hij weer over te geven. Hij vindt het blijkbaar toch wel spannend zo'n reis.

Lekker frietjes eten met cola
De reis door Duitsland verloopt voorspoedig. Op een kleine file van 10min na, eigenlijk geen problemen gehad onderweg. Halverwege nog even gestopt voor een lunch bij Burger King. En daarna weer doorrijden naar huis. Om 16:10u komen we weer in Born aan.

Vorige Bericht Volgende Bericht