Vakantie 2017, Italië

Dinsdag 27 juni

Rond 9:45u vertrokken richting Kempten (D). Het eerste gedeelte loopt voorspoedig. Even na Stuttgart beginnen de problemen door een afgesloten A8 richting Ulm. Maar liefts 4 uur stil gestaan eer we de eerste afslag kunnen nemen en een omleidingsroute kunnen maken. In de avond rond 21u nog even wat gegeten alvorens om 22u in Kempten aan te komen. Het Hotel Peterhof ziet er mooi uit, heeft een fijne ondergrondse parkeergarage en we hebben een zeer ruime kamer.

Noud slaapt lekker onderweg

Woensdag 28 juni

Na het ontbijt weer verder gegaan met onze reis. Het zuiden van Duitsland bevalt ons goed bij daglicht, wat een mooie omgeving. Zonder problemen naar Oostenrijk gereden en de Fernpass omhoog gegaan. Bij de afdeling kort stilgestaan wegens wegwerkzaamheden. Daarna lekker door kunnen rijden. Aan de voet van de Brennerpas gestopt bij een McDonalds voor een hapje te eten. De Brennerpas laat zich goed rijden, voor je het weet ben je in Italië. De afdaling van de Brennerpas gaat goed, het begint wel langzaamaan wat te regenen. Bij Bozen komen de problemen pas echt, noodweer op de snelweg. Later blijkt dat voor Noord-Italië code rood was afgekondigd, nou dat hebben we geweten. Het regent zo hard dat we niet sneller dan 50 km/h kunnen rijden. Pas na Trento begint de regen wat minder te worden. Rond 16u aangekomen bij Del Garda Camping & Village. Na wat onduidelijkheid bij de receptie krijgen we de sleutel van onze bungalow. Deze ligt helemaal achteraan het terrein vlak bij een poort richting Gardameer. Er komen dus nogal wat mensen langs lopen.. genoeg te kijken dus. In de avond komt er nog een onweersbui over.
Onze bungalow op Del Garda Camping en Village

Donderdag 29 juni

Vandaag lekker rustig aan gedaan. Noud en Nicole zijn verkouden van de airco. 's-middags naar de supermarkt en nog even een duik genomen in het zwembad, Noud moest even wennen maar daarna heeft hij zich kostelijk geamuseerd. Een regenbui maakt daar echter snel een einde aan. Na het zwemmen voelt Nicole zich niet helemaal lekker, en duikt op tijd het bed in.

Vrijdag 30 juni

Rond de middag begint Nicole zich weer beter te voelen. 's-middags naar het gardameer gewandeld. 's-avonds de barbeque aangemaakt.
Wo geis dich hear?

Zaterdag 1 juli

Vandaag zijn we naar Sirmione gegaan, dit schiereiland ligt vlakbij Peschiera. De auto op een rustige beschutte plek geparkeerd en naar het dorpje gewandeld. Dit is een mooi dorp met veel groen. Vooral de Bougainville groeit er weelderig. Bij een Pizzeria een lekkere pizza verorbert. Noud smaakte het goed, en pappa en mamma ook. Daarna verder het dorp bekeken. In een bepaald smal straatje vindt je alleen maar Gelatera's (ijswinkels). Een lekker ijsje gegeten en weer terug richting de camping. 's-avonds naar Peschiera gewandeld en het historische stadsdeel bekeken. We zaten net bij een restaurant toen het begon te regenen. Snel naar binnen gevlucht. Wel lekker gegeten.
Sirmione
Sirmione

Zondag 2 juli

Vanmiddag met Noud lekker gaan zwemmen, want vindt hij dat toch fijn om te doen. Het is een echt waterratje.. 's-avonds zalm op de huid gebakken met aardappelsalade en gewone salade :P

Maandag 3 juli

Zwembad dagje..

Dinsdag 4 juli

Vandaag zijn we naar Bardolino en Lasize gereden. Het viel nog mee met de drukte. Zowel Bardolino als Lasize lijken veel op elkaar. Van de wijn en olijf industrie krijg je in het centrum weinig mee.
Bardolino
Bardolino
Lasize

Woensdag 5 juli

Zwembad dagje..

Donderdag 6 juli

's-middags naar Peschiera gewandeld via de boulevard. Daar een lekkere pizza gegeten.
Peschiera
Dat heat gesmaakt..

Vrijdag 7 juli

Zwembad, het werd 34 graden Celsius

Zaterdag 8 juli

Zwembad, het werd 32 graden Celsius
Lekker zwemmen bij de Bungalow

Zondag 9 juli

Vandaag voor het eerst met Noud van de glijbaan afgegleden.. vond hij erg leuk (diverse filmpjes). 's Avonds naar Peschiera gewandeld en er weer heerlijk gegeten. We moesten wel ff schuilen i.v.m. een bui die over kwam.
Sjoerd en Nicole

Maandag 10 juli

Laatste dag in Italie, 's Middags nog lekker gezwommen en 's Avonds gegeten bij Ristorante Ai Pioppi vlakbij de Jachthaven van Peschiera.

Dinsdag 11 juli

Vandaag gaan we weer terug naar huis. Vlak voor de Brennerpas moet Noud overgeven. Nicole moet van die lucht ook overgeven. Gelukkig kunnen we snel hierna stoppen en alles opruimen. Wel de hele terugreis in een zure auto gereden.
We overnachten in Duitsland in Hotel Royal in Pforzheim. In het naastgelegen Palm Beach restaurant heerlijk gegeten.

Eten in Palm Beach Pforzheim

Woensdag 12 juli

Vandaag rijden we terug naar Born.

Vorige Bericht Volgende Bericht