Vakantie 2015, Cote d'Azur

Dinsdag 23 juni

Smorgens om 06:30 uur vertrokken richting Julienas. Het regent tot we bij Baraque de Fraiture zijn. Daarna blijft het droog. Eerste pauze en tevens tankstop in Luxemburg. Onderweg is het lekker rustig op de weg. Om 14:20 uur in Julienas aangekomen bij Hotel des Vignes. 's Avonds in het dorp gegeten bij een plaatselijk restaurant.

Hotel des Vignes in Julienas

Woensdag 24 juni

Smorgens rond 10 uur vertrokken richting Frejus. Vandaag is het wat drukker. Vooral bij Lyon voor de ingang van de tunnels staan we ff stil. Ook wordt het vandaag wat warmer.. tot 30 graden. Om 16:00 uur komen we bij de camping Esterel Caravaning aan. Onze stacaravan 'Balcon 1' ziet er mooi uit, met 2 slaapkamers en wc en badkamer en een klein maar functioneel keukentje. Een houten balkon met tafel en stoelen maakt het zaakje compleet. 's Avonds pizza gehaald bij de pizzeria op de camping. Dit viel tegen.. gelukkig smaakt de wijn wel goed :)

Onze bungalow

Donderdag 25 juni

Lekker gerelaxed en boodschappen gedaan in Frejus. Nog even aan het zwembad gelegen. 's Avonds zelf gekookt, Pasta Pesto met kip.

Vrijdag 26 juni

Lekker gerelaxed en boodschappen gedaan in Frejus bij een andere supermarkt waar ze fijne zalm verkochten.
's Middags lekker aan het zwembad gelegen. 's Avonds zelf gekookt, Pasta met rucola, olijven, tomaat en zalm op de huid gebakken.

Lekkere zalm

Zaterdag 27 juni

Rondrit gemaakt rondom het Esterel gebergte. Daarna lekker aan het zwembad gelegen. 's Avonds zelf gekookt, Rucola, olijven, tomaat met 3 soorten worst (chipolata, chipolata met kruiden en mergez).
L'île d'Or
Esterel gebergte

Zondag 28 juni

Lekker gerelaxed en aan het zwembad gelegen in de ochtend. 's Middags bij de stacaravan gelegen en savonds in het restaurant gegeten die bij de camping hoort. Nicole had een cheesburger en Sjoerd ging voor Mosselen op provencaalse wijze. Smaakte goed!

Maandag 29 juni

Vandaag eerst naar Grasse gereden, die bekend staat voor de parfum industrie. Een rondleiding gehad bij Fragonard en enkele geuren mogen beoordelen. De prijzen liggen hier wel wat lager als we gewend zijn. Daarna door het stadje gewandeld en gelunched. Daarna doorgereden naar Cannes. Langs de boulevard en haven gewandeld. Leuke bootjes gezien en de voorbereidingen voor het Cannes Filmfestival dat op 1 juli begint. Omdat het erg warm werd terug naar Frejus gereden en boodschappen gedaan. 's Avonds zelf gekookt, couscous met kip en currysaus.
Grasse
Parfum ruiken bij Fragonard
Cannes

Dinsdag 30 juni

Lekker gerelaxed aan het zwembad vandaag. 's Avonds zelf gekookt, brochettes, kippenvleugels, griekse sla en brood met lekkere smeerkaas..
We hebben veel skipbo gespeeld deze vakantie

Woensdag 1 juli

Vandaag naar St. Tropez gegaan. De weg erheen was erg druk. Over 60km bijna 2 uur gereden. Leuk mooi en schoon stadje.
Erg duur gelunched voor onze doen, voor 41 euro twee salades en twee glazen fris gehad :( Daarna terug naar de camping en aan het zwembad gelegen. 's Avonds couscous salade gemaakt met worst en spek.

St. Tropez

St. Tropez

Donderdag 2 juli

Vanmorgen naar Agay gegaan en enkele boodschappen op de markt gehaald. Daarna naar een potterie gereden en enkele leuke cadeautjes gekocht. 's Middags aan het zwembad gelegen. 's Avonds couscous salade gemaakt met korteletten.

Vrijdag 3 juli

Onze laatste volle dag aan de Cote d'Azur. We blijven lekker op de camping en liggen aan het zwembad. 's Avonds zalm gebakken met pasta en parmezaan en komkommersalade.

Het zwembad in de avond

Zaterdag 4 juli

Vroeg opgestaan en gegeten. Om 09:20 uur op weg naar Langres. Onderweg veel files in zuidelijke richting gezien. Aan onze kant geen enkel oponthoud. Om 17:20 uur aangekomen bij Hotel Inn Design in Langres.
In het Hotel 's Avonds gegeten, dit viel tegen. Geen airco in het Hotel, ook niet op de kamer. En dat met tropische temperaturen van +35°C.. Morgen op weg naar Born.

Zondag 5 juli

Om 9:30uur vertrokken vanuit Langres. Rond 12 uur gestopt voor een korte pauze in Luxemburg. Om 14:10uur thuis aangekomen.

Home sweet Home

Vorige Bericht Volgende Bericht