Vakantie 2011, Parijs

Maandag 20 juni

Dit jaar staat een stedenreis naar Parijs op ons programma. Samen met Roger en Rianne gaan we met de auto, we vertrokken om 6uur in Geleen. De reis naar Parijs loopt voorspoedig tot we bij vliegveld Charles de Gaulle aankomen, daar komen we in een file terecht. Allemaal mensen die naar de vliegshow van Le Bourget willen gaan (Roger wilde dit ook maar we konden hem tegenhouden ;) ). Na een uurtje vertraging eindelijk bij het Hotel aangekomen (rond 11:30uur). We konden nog niet op de kamer, maar wel alvast inchecken. Hierna de auto naar de parkeergarage gebracht. Toen we eenmaal een metro-kaartje hadden gekocht kon onze stedentrip echt beginnen.

Op de Champs Elysees uitgestapt zagen we direct achter ons het Grand Palais, met aan de overkant het Petit Palais. Gewandeld richting Pont Alexandre, daarna via de binnenstad na een lunch richting Eiffeltoren. Het weer was die dag niet echt goed, dus besloten we om vandaag niet de Eiffeltoren in te gaan. Richting Trocadero gewandeld, en vanaf het Palais de Chaillot de Eiffeltoren nogmaals goed bekeken.

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is onze volgende attractie, hier ligt het graf van de onbekende soldaat. Hierna op weg naar de moderne versie van de Arc, La Défense. Bij de McD onze enige slechte bak koffie gedronken van de 4 dagen.. ondanks dat ze een aparte koffiecorner hadden was dit het slechtste dat we geproefd hebben. En dat was unaniem!

Sjoerd en Nicole voor de Eiffeltoren

Tour St-Jacques gingen we ff langs, de kerk is enige tijd afgebroken maar de toren en een beeld onderin de open toren zijn blijven staan. Op naar de Notre Dame.
Notre Dame

De geboggelde heeft zich niet laten zien. De kerk ziet er wel mooi uit, maar valt uiteindelijk in het niet als je de Sacre Coeur hebt gezien. Via Hotel de Ville richting Centre Pompidou gewandeld. In de buurt hiervan lekker italiaans gegeten. Daarna nog ff langs de Eiffeltoren gegaan, en terug naar het Hotel. De kamers zijn klein, maar wel netjes. Badkamer van ons is erg smal. Voor een stedentrip heb je echter niet veel luxe nodig.

Dinsdag 21 juni

Vandaag een drukke dag. We beginnen in Montmartre met een bezoekje aan de Moulin Rouge (nee alleen ff langslopen en de prijslijst bekijken v.a. €80 tot €180).

Daarna via de kleine straatjes richting Sacre Coeur. Aan de voet van de Sacre Coeur zien we een flinke brand even verderop. Via de schuine lift (werkt met onze metro-kaartjes) naar boven toe. De Sacre Coeur is een ontzettend mooie kerk.
Sacre Coeur
Hierna richting de laatste wijnboer van Parijs. Op een plakje grond van 100x100m ligt het laatste wijnveld van Parijs. Place du Tertre is aan de buurt, maar de charma van vroeger is weg. Waar vroeger het hele plein vol stond met kunstenaars, staat het nu vol met terrassen, en moeten de handvol kunstenaars het zich maar uitzoeken. Jammer.
Mooie trap in Parijs

De volgende attracie is Pere Lachaise, de grote begraafplaats waar Parijzenaren begraven worden. Niet veel bekenden gevonden. Chopin was zoek, maar Jim Morrison wel gevonden. Via de nieuwe Opera aan het Place de la Bastille gaan we richting Places de Vosges.

Aan dit bekende plein zou o.a. DSK wonen (maar nu even niet). In deze buurt (Marais) een mooie wandeling gemaakt. Om tot rust te komen, naar Pont Neuf gewandeld en een boottocht over de Seine gemaakt. Mooie gebouwen en bruggen gezien tijdens deze tocht en veel foto's gemaakt. Na de boottocht gaan we naar het Quartier Latin. Even langs de Chapelle de la Sorbonne, daarna naar de Fontaine Saint Michel. In de 'griekse buurt' zijn we bij een Griek gaan eten. Met een lekker glaasje Mythos (kretens bier). Als laatste attractie gaan we na dit lekkere eten naar de Eiffeltoren. Na een wachttijd van 30-40 minuten kunnen we met de eerste (schuine) lift naar de 2e verdieping. Hier even rondgelopen en dan in de volgende rij. Na een half uur kunnen we richting top. Hier krijg je een geweldig uitzicht over de stad.

Uitzicht vanaf de Eiffeltoren

Uitzicht vanaf de Eiffeltoren

Op een gegeven moment weer teruggegaan naar de 2e verdieping. Hier aangekomen een mooie zonsondergang op de foto kunnen zetten.

Even hierna ging de toren verlichting aan. Daarna terug naar onderen (de eerste verdieping hebben we overgeslagen).

Woensdag 22 juni

Boh wat zijn we moe, dinsdag nogal wat meters afgelegd, en dat voelen we. Het weer is regenachtig, ideaal om naar het Louvre te gaan (we waren niet de enige die daarover dachten). Eerst ff langs de Mona Lisa en daarna door de vele gangen en zalen gedwaald. Daarna nog ff richting de Nederlandse sector waar bekende/anonieme kunstenaars hangen/staan.
Drukte bij Mona Lisa

Het weer is inmiddels beter geworden, en we gaan lekker naar buiten toe. In het winkelcentrum Les Halles, bij een pasta cafe lekker gelunched. De dames wilden eigenlijk gaan shoppen, maar dit moderne winkelcentrum is door de uitverkoop zo massaal druk, dat de zin snel over is. Besloten om naar de Tuileries te gaan, de mooie tuinen tussen het Louvre en Place de la Concorde. Hierna naar Place de la Madeleine. Ook nog even langs de oude Opera gewandeld. Daarna terug naar het Hotel, we zijn kapot. Lekker in de buurt van het Hotel gegeten.

Donderdag 23 juni

Alweer de laatste dag van onze stedentrip. Roger en Sjoerd zijn de auto gaan ophalen, hierna met de dames en alle bagage richting Versailles.
Versailles

Het weer wordt steeds beter, af en toe een klein buitje, maar ook flinke zonnige perioden. Na een lange rij bij de ingang kunnen we eindelijk het paleis bekijken. Het is hier goed druk, veel schoolreisjes. Het paleis helemaal bekeken, hierna de tuinen ingewandeld. In de tuinen lekker gelunched, en verder gewandeld richting de buiten verblijven van Marie Antoinette (het Grand en Petit Trianon). We liepen net rond in het Grand Trianon toen we door brandalarm eruit moesten. Dan op weg naar het Petit Trianon. Door het alarm is het daar nogal druk. Ook hier even moeten wachten voor we naar binnen kunnen.
Mooie tuinen bij Versailles

Tegen 16uur vinden we het goed geweest en gaan we op weg naar huis. De bedoeling was om via de A86 om Parijs heen te rijden, maar de TomTom kent deze weg nog niet helemaal. Dus komen we op de Peripherique terecht waar de avondspits lekker vast staat. Na een kleine 50 min kunnen we de stad verlaten. Roger stelt voor om naar een McD te gaan waar hij regelmatig komt (als hij gaat vliegtuigspotten). Deze ligt even buiten Charles de Gaulle, aangezien we beter eerst ff kunnen eten en dan doorrijden besloten om deze Mek Drek een bezoek te brengen. Na dit avondeten, op weg naar Geleen. Met een korte stop (na 2 uur rijden) komen we rond 23uur aan in Geleen. Home sweet home.

Vorige Bericht Volgende Bericht