Vakantie 2009, Kreta

Dit jaar zijn we weer naar Kreta geweest, en we verbleven alweer in Petradi Beach, Rethymnon. Op woensdag 2 september vertrokken we vanaf Schiphol richting Heraklion waar we rond 20uur aankwamen.

Op weg naar het vliegtuig

Om 21uur vertrok de bus richting Rethymnon, en na ruim 2:45uur kwamen we aan bij ons Hotel. Na snel inchecken gelijk naar de bar waar de barman Babis ons gelijk herkende! Het was weer leuk om elkaar na een jaartje te zien.

Lekker buiten ontbijten/lunchen/dineren bij Petradi Hotel

De eerste paar dagen doen we het lekker rustig aan en de zon werkt goed mee. Het was behoorlijk warm (ruim 32 graden) en de zon brandde er flink op los. Het was weer goed toeven in en om het zwembad! Tijdens deze dagen hebben we ons een auto geregeld die op maandagmorgen (7-sept) werd afgeleverd. Het werd een oranje Kia Rio.
Het Hotel in de avonduren
Op Maandag gingen we met de auto richting Chania. Het rijden in deze stad was vergelijkbaar met het rijden in hartje Amsterdam (lekker druk).
Chania

In Chania zijn we gelijk richting oude binnenstad gewandeld en hebben we deze verkend. Sjoerd heeft hier een mooie zwembroek voor zich weten te strikken. Ook bezoeken we de haven, en zien we mooie koetsen met paarden die door de stad heenrijden (zie foto's). Tot slot bezoeken we het scheepvaartmuseum waar veel over de historie van de scheepvaart in Kreta is te zien. Hier is ook een tentoonstelling over Kreta tijdens de tweede wereldoorlog die zeer interessant is om te bekijken.
Chania
Op Dinsdag gingen we richting Heraklion, en we beginnen met de archeologische opgravingen bij Knossos.
Knossos

Gelukkig is het weer wat minder, zodat je in deze omgeving niet vergaat van de hitte. Er valt zelfs een spatje regen. De opgravingen zijn mooi om te zien. Het is een waar doolhof waar je doorheen loopt. Na een kleine 2 uurtjes heb je het meeste hier wel gezien, en we vertrekken richting Heraklion (hoofdstad Kreta). Het parkeren ging wel apart. We vonden een parkeergarage die ons een beetje raar overkwam. We moesten de auto met sleutel aan hun overdragen waarna hun de auto zouden wegzetten. Beetje vreemd, maar toch maar gedaan (auto is toch all-risk verzekerd). De binnenstad van Heraklion is niet zo mooi als die van Chania. We hebben wel het fort bekeken, maar echte hotspots heeft deze stad niet. Bij terugkomst bij de parkeergarage wordt de auto weer mooi uit de garage gereden. Aparte service die zelfs uitgebreid kan worden met een complete poetsbeurt (maar dat zagen we pas achteraf).

Op woensdag staat een lange dag te wachten. De weersvoorspellingen worden steeds slechter dus we besluiten om vandaag naar het zuiden te gaan. Na een mooie bergrit van 2.5 uur komen we aan in Elafonisi. Hier ligt een waar bounty-strand (roze) en super helder water. Je kunt vele honderden meters het water in lopen en je kunt mooi tot op de bodem kijken.

Elafonisi

Hier hebben we enkele uren genoten van een warm zonnetje waarna we weer terugrijden naar Rethymnon.
Mooi uitzicht als we terugrijden naar Rethymnon

Op donderdag is de weersvoorspelling weer iets beter, en droog voor het zuiden waar we weer heengaan. Vandaag lopen we de Imbross-kloof. Met de auto rijden we naar het dorpje Imbross. Na een korte wandeling komen we bij ons beginpunt. Vanaf hier is het 8km wandelen door een mooie kloof. Het is hier niet zo massaal als in de Samariakloof. We komen ongeveer een 40 andere wandelaars tegen. Na een kleine 2 uur lopen zit de tocht er alweer op.

Imbross kloof

Beneden aangekomen staat een griek ons met open armen op te wachten. Hij wil ons wel met zijn pickup truck terugbrengen naar Imbross. Als we even wachten op nog een paar passagiers, brengt hij ons voor €5 pp terug. Binnen 15min vertrokken we. Nicole en ik kruipen achterin de pickup en krijgen de rit van ons leven. Grieken rijden graag hard, en de nieuwe weg die van Chora Sfakia naar Imbross loopt wordt een ware race tegen de klok. Door de warmte ervaren we deze rit als zeer aangenaam. Mocht je de Imbross kloof eens willen lopen, ga dan daarna met deze griek mee terug voor een mooie rit!

Op vrijdag stond een bezoek aan Bali en Spili op ons programma. Maar het regent pijpenstelen. Het is tevens de laatste dag dat we de auto hebben, en om nou alleen maar te rijden en nat te worden.. nee daar hebben we geen zin in. We blijven dus in het Hotel achter en leren Paul en Sabrina hoe ze Skipbo moeten spelen. 'smidddags klaar het wat op en kunnen we nog wat buiten zitten.

Op zaterdag gaan we naar Rethymnon om het Fort eens te bekijken en wat inkopen te doen. Het fort is groot (grootste van de wereld) en mooi om te zien. Nog een paar leuke foto's gemaakt van de stad zelf en daarna lekker bij het Hotel in het zwembad gelegen. De rest van onze vakantie blijven we dichtbij het Hotel. We gaan 'savonds lekker uit eten. En aan de bar is het nog iedere avond heel erg gezellig. We hebben weer genoeg raki's gehad. Nicole de nodige cocktails, en ik Mythos (kretens bier).

Laatste keer avondeten in het Hotel

Op maandagavond om 18uur worden we opgehaald bij het Hotel en gaan we richting Heraklion Airport, waar we om 20uur aankomen. Na een chaotische incheck kunnen we rond 21.40 aanboord van ons vliegtuig. Rond 22uur vertrekken we en om 0:50uur komen we aan op Schiphol. Na een rustige rit door de regen komen we om 4uur aan in Geleen.

We hebben ons goed geamuseerd deze vakantie, en ook nu weer is de tijd te snel voorbij gegaan. We vragen ons dan ook af hoe lang we de volgende keer moeten gaan?

Vorige Bericht Volgende Bericht